Köszöntő

A Kürttábor célja, hogy a magyarországi rézfúvós oktatás szerves részét képezze, ahol a kürtöt tanuló növendékek új ismeretekkel, szakmai tapasztalatokkal és akár életre szóló barátságokkal gazdagodhassanak. Továbbá kiemelt célunk egységes közösséget építeni a hazai kürtösök népes családjában. Kiváló szólisták és művésztanárok jelenlétével valósul meg a Kürttábor, ahol egyéni órák, kamarazenei foglalkozások, zongorás próbák és természetesen közösségépítő szabadidős programok teszik teljessé a táborozást.

Tekula Endre
főszervező

A Kürttáborról

A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztiválba integrálva jött létre a Kürttábor. A paksi központú fesztivál további hat településre is elviszi a programjait és szervezi meg táborait. A fesztivál programjai révén nagyszerű szakmai programokon, hangszerbemutatókon és koncerteken vehetnek részt a táborozók, miközben az oktatást az egyes táborok teljesen elszigetelten, a diákokra és a szakmai előrehaladásra maximálisan figyelve szervezhetik meg. A Kürttábor páratlan lehetőséget biztosít mindenki számára a zenei előrehaladásban. Jelentkezési határidő: 2024. június 30. Az Országos Kürttábor kezdeményezés beleillik azokba az eseményeknek a sorába, amelyekkel próbáljuk a magyar kürtösöket közösségbe szervezni.

Ki jöhet?

Lehet valaki kezdő kürtös, zeneiskolás, konzis, főiskolás, mindenkit várunk!

Érkezés, hazaindulás

Érkezés: 2024. augusztus 12. hétfő, 10:00-12:00 óra között a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskolába. Javasolt először a szálláshelyen elhelyezni a csomagokat és hangszerrel érkezni az iskolába (Első étkezés: meleg ebéd)
Hazaindulás: 2024. augusztus 17. szombat

Szállás

Kollégium: Energetikai Szakképző Iskola Kollégiuma (7030 Paks, Gagarin u. 3., 7030; GPS: GPS: 46° 36′ 47.6″ N, 18° 50′ 29″) A felújított kollégium 2-4 fős, külön lány és fiú szobákkal rendelkezik. A kollégiumi ellátás költségeit a jelentkezési díj tartalmazza.
A kollégiumban felügyelő tanár van a Kürttábor résztvevőivel.

A Kürttáborról

A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztiválba integrálva jött létre a Kürttábor. A paksi központú fesztivál további hat településre is elviszi a programjait és szervezi meg táborait. A fesztivál programjai révén nagyszerű szakmai programokon, hangszerbemutatókon és koncerteken vehetnek részt a táborozók, miközben az oktatást az egyes táborok teljesen elszigetelten, a diákokra és a szakmai előrehaladásra maximálisan figyelve szervezhetik meg. A Kürttábor páratlan lehetőséget biztosít mindenki számára a zenei előrehaladásban. Jelentkezési határidő: 2023. június 30. Az Országos Kürttábor kezdeményezés beleillik azokba az eseményeknek a sorába, amelyekkel próbáljuk a magyar kürtösöket közösségbe szervezni.

Tanítás

Reggelente közös légzésgyakorlattal és befújással indul a nap. Délelőtt az általános iskolás, és a középiskolás korosztály is egyéni kürtórákon vesz részt, ebéd után pedig kamarazenei foglalkozásokat tartanak a tanárok.
Továbbá különleges lehetősége a tábornak a résztvevőkből alakult kürtzenekar, amelyben valamennyi résztvevő a tudásának megfelelő nehézségi szintű szólammal részt vesz, és a tábor végén ezzel fellép.

Helyszín

A tábor kurzusainak helyszíne: 7030 Paks, Szentháromság tér 1.

Tanáraink

Tekula Endre
kürtművész, főszervező
Szőke Zoltán
kürtművész, a tábor védnöke
Bereczky Dávid
kürtművész
Gáspár Tamás
kürtművész
Dr. Kovalcsik András
kürtművész
Maruzsa Tibor
kürtművész
Palatinus Ferenc
kürtművész
Zsupos Gábor
kürtművész